20100708

lastik

mana boleh kawal perasaan.perasaan kita,kita sendiri pun kita tak boleh kawal.apetah lagi perasaan manusia lain.kalau dia cakap dia ok,sehat,great and fucked up pun,jangan percaya.kenapa kita perlu percaya kan orang lain?
diri sendiri pun kau tak yakin.diri sendiri pun masih terkebil kebil.kelakar.macam nak terguling guling sebab terlalu kelakar.
semua orang mahu jadi sayap tepi kita.lihat saja di facebook.ramai yang selalu cakap mereka ada untuk kita.yang baru sehari dua kenal pun dah cakap kita akan mati sama sama.padahal seminit dua kenal.dah janji nk sehidup semati.kelakar kan?aku tahu.
yang selalu cakap macam itu la yang selalu bagi jiwa patah.sebab itu aku cakap,manusia bukan perkara terbaik untuk kita percaya.bukan tempat yang baik untuk kita simpan semua rasa.sebab,mereka pun sama macam kita.manusia.
selalu cakap kita kuat.selalu cakap kita tabah.selalu ada dengan kita.selaluuuu.
ok aku perlukan korang sekarang.
mana?mana?mana?mana?
kenapa tuhan cipta RAHSIA?
sebab taknak bagi hati kita patah.tapi kita patah jugak.sebab apa?sebab inilah.percaya.
memangla hati aku keras.memangla jiwa aku besi.memangla tubuh aku tuff.
tapi itu bukan green light untuk manusia sebelah kiri kanan  tikam aku depan belakang.
sehebat mana pun,aku selalu rasa kalah.selalu rasa kurang.diam.itu lebih baik untuk aku.mungkin.

kau boleh lepas perasaan kau pada mereka kalau itu yang kau mahu,tapi jangan semua.jangan percaya.
orang luar tu jahat.tapi orang sekeliling kita lagi kejam.

2 comments:

  1. betul... walaupun org itu kita anggap tempat utk kita tumpang bersandar..

    ReplyDelete

saya takda sifat sabar.seryes